Memory: Sint en Piet

Memory spelen is naast leuk en gezellig ook nog leerzaam. Je stimuleert namelijk het cognitief geheugen. Maar hey… gewoon spelen voor de gezelligheid is ook goed hoor! En het is dan nog leuker als het ook verbonden is aan een thema. Vandaar mijn memory van Sint en Piet.

Ik maakte twee versies. Eentje voor de iets grotere kindjes en eentje voor de allerkleinste (vanaf 3 jaar). Bij de versie voor de kleintjes gebruikte ik voor elk duo dezelfde achtergrondkleur. Dat maakt het nog net iets meer visueel en zorgt ervoor dat ze het makkelijker kunnen onthouden. Al klopt Anette (4 jaar) mij nu al iedere keer.

Ik las ooit dat jongere kindjes meer synapsen hebben in de hersencellen dan volwassenen en daarom ook beter zijn in memory. Ach ja… Mijn permanente slaaptekort zal er ook wel iets mee te maken hebben.

Hieronder kan je beide versies van de memory vinden.

Neem er een koekje bij en have fun!

x – Tess

Tip: Print je memo dubbelzijdig af. Sla om langs de korte zijde en zorg ervoor dat er 6 pagina’s op 1 blad staan!

Memo Sinterklaas voor kleuters

Memo Sinterklaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: